Želatinu namočite prema uputi na omotu. Operite jagode, očistite ih i narežite na prutiće. Rabarbaru operite, očistite i narežite na ploške. U loncu pomiješajte rabarbaru sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom te na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 min, dok ne omekša. Onda umiješajte jagode. Želatinu otopite u vrućoj masi uz miješanje. Masu stavite u hladnjak.
Namastite lim i na njega položite okvir za pečenje (40 x 30 cm). Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Operite rabarbaru, očistite (nemojte je oguliti) i narežite na oko 3 cm duge komade. U posudi izmiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) od svega najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u okvir za pečenje i poravnajte. Podijelite komadiće rabarbare po tijestu i ispecite.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Ostavite podlogu da se ohladi na limu na rešetki.
Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag za voćnu kremu i umiješajte u hladnu voćnu masu. Podlogu premažite voćnom kremom.
Želatinu namočite prema uputi na omotu. U posudi izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 3 žlice jogurta umiješajte pomoću metlice s otopljenom želatinom, potom umiješajte preostali jogurt. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim jogurt počne želirati, umiješajte šlag i kremu od jogurta razmažite po voćnoj kremi.
Jagode operite, očistite i prepolovite. S razrezanom površinom jagode položite prema dolje na nadjev. Preljev sa šećerom i vodom pripremite prema uputi na omotu, pažljivo izlijte po jagodama i ostavite da se ohladi. Ploške stavite najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.
Prije posluživanja okvir za pečenje odvojite pomoću noža i skinite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači