Zagrijete pećnicu na 150 °C (130 °C ventilacijska, plinska na 2). Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje.
Ručnim ili samostojećim električnim mikserom miješajte maslac, šećer, cimet i ekstrakt badema dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu.
Postupno dodajte jaja, malo po malo, a ako se smjesa počne zgrušavati, dodajte i žlicu brašna. Umiješajte ostatak brašna, prašak za pecivo i mljevene bademe dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte trešnje i sušeno voće i promiješajte.
Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite 75-90 minuta, dok površina ne postane čvrsta na dodir a čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.
5 minuta prije završetka pečenja, stavite marmeladu i 1 žličicu vode u lončić. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok marmelada ne zakipi.
Maknite s vatre i odmah iskoristite. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i prelijte glazurom.
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači