Namastite dno kalupa za podlogu. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (metlicama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto poravnajte u kalupu. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Iskrenite podlogu na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Na podlozi razmažite voćni namaz. Operite grožđe. Kivije ogulite, prepolovite po duljini i narežite na kriške. Limete operite u vrućoj vodi, osušite, tanko ogulite te koricu narežite na vrlo tanke trakice ili ih ogulite nožem za struganje korice. Trakice od korice limete stavite na stranu. Limete skroz ogulite i izvadite filete. Voće pomiješajte pa ga rasporedite po podlozi. Pripremite preljev sa šećerom i vodom prema uputi na omotu, izlijte po voću i ostavite da se ohladi.
Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom istucite čvrsti šlag. Umiješajte trakice limete. Stavite šlag u vrećicu za zamrzavanje, odrežite kut i naštrcajte hrpice po torti. Ukrasite listićima metvice i do posluživanja čuvajte u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači