Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta. 2/3 tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Oko toga postavite obruč kalupa za torte i stavite peći.
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kalup za torte položite na rešetku za kolače i ostavite podlogu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Od preostalog tijesta oblikujte dugačak valjak. Valjak kao rub položite na podlogu torte i utisnite uz kalup tako da nastane oko 3 cm visoki rub.
Pomiješajte svježi kravlji sir, mileram, šećer i jaja. Prepolovite kremu. U jednu polovicu kreme umiješajte puding prah s okusom vanilije, a u drugu polovicu umiješajte puding prah s okusom čokolade. Naizmjence stavljajte po 4 žlice svijetle i tamne kreme od sira izravno jednu na drugu na podlogu (sl. 1). Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač ostavite 10 min. u kalupu, potom odvojite obruč. Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
Izvadite kolač iz kalupa. Očistite maline i kupine, nadjenite kolač. Žele od malina zakuhajte u malom loncu i njime premažite voće.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti