U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnom. U međuvremenu namastite kalup za tortu i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Izvaljajte dobru polovicu tijesta na dnu kalupa i postavite obruč kalupa oko njega.
Tijesto u kalupu premažite džemom, ali pri tome ostavite 1 cm uz rub bez džema. Od ostatka tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjke debljine olovke. Od komadića tijesta oblikujte ogradu, sunce i oblake te ih položite na džem. Žumanjak istucite s mlijekom i time premažite tijesto. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Skinite rub kalupa, tortu odvojite od dna, ali je ostavite da se hladi na njemu na rešetki.
Kolač po želji ukrasite Šećernim pismom, te njime „pričvrstite“ i cvjetiće na torti. Na donji rub torte naštrcajte šareno pismo i pospite pistacijama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači