Zagrijte mlijeko i otopite maslac u njemu.
Brašno i Kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) mijesite najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Dignuto tijesto lagano pospite brašnom i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte u valjak. Podijelite valjak na približno 12 komada jednake veličine i od svakog komada oblikujte kuglu. Od svake kugle oblikujte kapljicu dužine oko 12 cm i malo je spljoštite. Šiljasti završetak razrežite približno do polovice i oblikujte uši (slika 1).
Komade tijesta stavite na lim za pečenje i premažite mlijekom. Utisnite grožđice u obliku očiju i njuške. Od sjeckanih badema izradite dlačice na njuški (slika 2). Zečiće stavite da se dižu još oko 15 minuta.
Stavite lim u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Ostavite zečiće lica da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači