Operite jabuke, narežite ih na četvrtine i uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača lonca.) te izmjerite 800 ml soka od jabuka. Kruške ogulite, narežite na kockice. Dodajte malo srži bourbon vanilije štapića.
Stavite sok i voće u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Pri tome pripazite da komadići kruške budu ravnomjerno raspoređeni po staklenkama. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica