Ribiz operite, uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača lonca.) i izmjerite 850 ml soka. Operite grančice ružmarina.
Ulijte sok od ribiza u lonac. Džemfix Klasik najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom umiješajte u sok. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje ponovno zakuhajte i kuhajte najmanje 3 min. Zadnje 2 min. prokuhajte i ružmarin. Ružmarin opet izvadite. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica