Pomiješajte voće s rumom i šećerom i ostavite da stoji cca 2 dana u hladnjaku.
Za tijesto mikserom (metlicama) kremasto istucite jaja sa šećerom, soli, aromom i cimetom. Pomiješajte brašno s kakaom u prahu, prosijte preko kremaste smjese i umiješajte kuhačom.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Stavite smjesu u okrugli kalup za torte (Ø26 cm) čije je dno obloženo papirom za pečenje i poravnajte.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ohlađenu tortu jednom prerežite i oko dna torte stavite obruč kalupa za torte.
Voće u rumu i sok pomiješajte s preljevom za torte. Miješajući zakuhajte i neposredno prije želiranja raspodijelite po dnu torte. Na to stavite gornji dio biskvita i lagano pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 3 sata na hladnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači