Pripremite sve sastojke i izvažite ih. Od papira za pečenje izrežite 2 šablone za čizme. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) sve zajedno izmiješajte kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u glatko tijesto (nemojte mijesiti predugo jer će se tijesto inače lijepiti).
Podijelite tijesto na tri porcije. Izvaljajte po jedan komad tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik (20 x 15 cm). Stavite šablone na tijesto jednu nasuprot druge. Nožem oprezno režite uzduž šablone i stavite izrezane čizme na lim za pečenje. Od ostatka tijesta možete izvaljati manje vezice kojima ćete ukrasiti čizme.
Premažite čizme mlijekom. Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Nakon pečenja oprezno povucite čizme s papirom za pečenje s lima i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Prosijte šećer u prahu u zdjelicu i pomiješajte ga s vodom u gusti preljev. Stavite preljev u malu vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite, odrežite mali vrh i iscrtajte konture čizme.
Dekorativno ukrasite čizme šećernim perlicama, čokoladnim bombonima, gumenim bombonima i šarenim mrvicama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači