Ganache je najbolje pripremiti nekoliko sati ranije. Nasjeckajte tamnu čokoladu. Tučeno vrhnje, mlijeko i kondenzirano mlijeko zakuhajte u loncu. Maknite sa štednjaka, stalno miješajući otopite čokoladu. Smjesu stavite u zdjeli i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) tijekom 2 minute izradite glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu na kuhinjsku rešetku.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Obruč kalupa za torte i dno odvojite i uklonite. Tijesto (ne istresti) ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Pomiješajte rum s vodom. Papir za pečenje povucite s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i gornju podlogu, koricom prema gore, stavite na pladanj za ukrašavanje torti. Podlogu premažite s polovicom smjese za namakanje. Oko podloge stavite obruč za torte.
Ohlađeni ganache mikserom (metlicama) kratko izmiješajte u čvrstu kremu. Od toga odvojite 6 žlica i stavite sa strane. Preostalu kremu razmažite po donjoj podlozi. Na to stavite gornju podlogu, lagano pritisnite i premažite ostatkom smjese za namakanje. Površinu premažite ostatkom kreme. Oprezno odvojite i uklonite obruč kalupa za torte. Ostavite tortu oko 2 sata u pretincu za duboko zamrzavanje.
Sitno nasjeckajte čokoladu. Želatinu prema uputama na omotu ostavite da bubri u hladnoj vodi. Šećer, 125 ml vode i med zagrijte u loncu povremeno miješajući. Stalno miješajući kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Lonac maknite sa štednjaka, dodajte kondenzirano mlijeko i umiješajte. U tome otopite čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte rastopljenu želatinu i umiješajte. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi (ne u hladnjaku).
Ohlađeni preljev (temperatura tijela) prelijte po sredini smrznute torte. Polako ga razmažite tako da se slijeva preko ruba i da dobijete ravnomjernu površinu i rub; po potrebi preljev nožem na rubu torte razmažite prema gore. Stavite tortu na pladanj za torte.
Voće očistite, operite i po potrebi narežite. Raspodijelite ga po želji po torti. Tortu do posluživanja stavite na hladno mjesto.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači