Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite na 30 min. u hladnjak.
Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Kuvertiru i tamnu čokoladu grubo isjeckajte i svaku zasebno otopite na pari pri slaboj vatri. Tako otopljene stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u vrećicu za zamrzavanje i odrežite mali kut. Na gornje kekse naštrcajte malo bijele kuvertire pa oko nje zalijepite 5 tamnih čokoladnih srca kako bi dobili oblik zvijezde (odn. naštrcajte tamnu čokoladu i stavite bijela srca). Na druge kekse naštrcajte bijelu, odn. tamnu čokoladu pa kekse spojite. Neka se čokolada stvrdne. Napomena: U paketima ima više tamnih srca, zato je za punjenje potrebno više bijele kuvertire.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači