Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 140 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 120 °C
Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte bademe i kakao (oduzmite ½ žličice).
Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od ½ centimetra. Izrežite zvjezdice (oko 5 cm) i položite ih na lim za pečenje. Pomiješajte 3 žličice preostalog snijega s kakaom i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Premažite zvjezdice preostalim snijegom. Na vrećici za zamrzavanje odrežite mali otvor u kutu i naštrcajte ukrase. Stavite zvjezdice peći.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Povucite ih zajedno s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači