Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 140 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 120 °C
Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte vanilin šećer, aromu, cimet šećer i polovicu badema ili lješnjaka. Od ostatka badema ili lješnjaka umiješajte koliko je potrebno da se tijesto što manje lijepi.
Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm. Kalupom izrežite zvjezdice (sl. 1).
Položite zvjezdice na lim za pečenje i premažite ih preostalim snijegom (sl. 2). Stavite ih peći.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači