Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, postepeno dodajući šećer. Dodati prstohvat soli. U čvrsti snijeg lagano dodati žumanjke, mljevene bademe i brašno, pa sve sjediniti pjenjačom. Smjesu izliti na veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta. Pečeni biskvit prevrnuti na papir posut šećerom.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jagode očistiti, oprati i isjeći na kockice. Kuhati ih sa šećerom oko 20 minuta, zatim dodati vanilin šećer i ocijeđenu želatinu (želatinu prethodno namočiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri). Miješati dok se želatina potpuno ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Sve sastojke miksati nekoliko minuta dok ne dobijete glatku kremu.
Ohlađeni biskvit premazati voćnim slojem, zatim kremom (ostaviti dvije kašike kreme za ukrašavanje). Biskvit izrezati na trake širine oko 5 cm i pažljivo ih zarolati u oblik spirale (zvrka). Ostaviti da se ohladi nekoliko sati u frižideru. Na kraju ukrasiti ostatkom kreme, voćem i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti