Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem. Pripremite modlicu u obliku srca (Ø 7 cm) i vrećicu za ukrašavanje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi. Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela i modlicom izrežite 24 srca.
Istucite vrhnje za šlag i Kremfix. Prije nego postane čvrst, u šlag dodajte Amaretto i nastavite miješati dok ne očvrsne. Šlagom napunite vrećicu za ukrašavanje i odrežite joj vrh. Šlag rasporedite na 12 srca, preklopite ih s ostalih 12 i malo pritisnite.
Vrhnje za šlag zagrijte, ali ne smije prokuhati, te dodajte maslac. Čokoladu narežite na veće komade, dodajte i miješajte dok se svi sastojci ne istope. U slučaju da je smjesa pregusta, stavite ju kratko u frižider. Zatim smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje i premažite preko srca. Prije posluživanja po želji ukrasite Dr. Oetker Čokoladnim srcima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači