Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Kupine zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom i ostavite da se lagano krčka oko 3 minute na srednjoj temperaturi. Maknite sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite nadjev da se ohladi.
Za beze smjesu mikserom (metlicama) istucite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Umiješajte ocat i jestivi škrob i nastavite tući na najvećoj brzini još 2 minute. Beze smjesu ravnomjerno nanesite na papir za pečenje tanko premazan uljem.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 220 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 200 °C
Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje, potom ga prebacite na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno uklonite papir za pečenje na kojemu se biskvit pekao. Ostavite beze da se ohladi.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i vanilin šećerom. Tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po bezeu, pritom na stražnjoj dugoj strani ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Po tome raspodijelite nadjev od kupina. Namotajte počevši s duge strane i zamotanoj u papir za pečenje.
Zamrzavajte oko 3 sata.
Roladu oko 20 minuta prije posluživanja izvadite iz zamrzivača.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti