Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Obruč za torte (Ø 26 cm) stavite na lim. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Bjelanjke i sol u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvećoj brzini u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvećoj brzini dodajte šećer, miješajući sve dok se ne otopi (4-5 min.). Umiješajte lješnjake i cimet. Polovicu smjese raspodijelite unutar obruča za torte na limu za pečenje. Obruč za torte oprezno uklonite. Ispecite prvu podlogu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 18 - 20 Minute
Podlogu s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. Potom povucite papir za pečenje.
Od preostale smjese ispecite drugu podlogu.
Višnje dobro ocijedite u cjedilu. Tekućinu iz kompota sačuvajte i odvojite 150 ml. Kuhačom pomiješajte gustin s približno 3 žlice tekućine, a ostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Dodajte pripremljenu smjesu gustina i kratko zakuhajte, uz stalno miješanje. Zatim, umiješajte ocijeđene višnje i ostavite da se malo ohladi.
Čokoladu za kuhanje grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Uzmite 3 žlice otopljene čokolade i premažite jednu podlogu torte. Stavite obruč za tortu oko podloge. Nadjev s višnjama raspodijelite po donjoj podlozi, ostavljajući 1-2 cm slobodno od ruba. Tučeno vrhnje istucite tako da bude gotovo čvrsto. Najprije 3-4 žlice tučenog vrhnja pomiješajte s otopljenom čokoladom, potom tu smjesu oprezno umiješajte u ostatak tučenog vrhnja. Polovicom smjese premažite podlogu. Zatim, stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Preostali mousse stavite na podlogu i poravnajte. Tortu držite najmanje dva sata u hladnjaku.
Obruč za torte otpustite i uklonite. Tortu pospite kakaom. Kalupiće u obliku snježnih pahulja različitih veličina uronite u malo vode, obrišite na kuhinjskom papiru i utisnite u tortu. Prije svakog utiskivanja kalupiće uronite u vodu i obrišite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači