Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi izmiješajte brašno, Gustin i Backin. Dodajte ostale sastojke. Mikserom (metlicama) od svega na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za torte i poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Podlogu nožem odvojite od ruba, iskrenite je rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Odvojite papir za pečenje i jednom vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za torte.
Donje tijesto premažite pekmezom od šljiva, pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Od slatkog vrhnja mikserom (metlicama) istucite čvrsti šlag te tijekom miješanja uspite Želatinu fix u vrhnje. Mascarpone sir u drugoj posudi izmiješajte mikserom (metlicama) sa šećerom i Cimet šećerom. Šlag u 2 porcije umiješajte u mascarpone masu. 2/3 kreme namažite po dijelu podloge s pekmezom. Položite drugi dio podloge na to te preostalom kremom omažite površinu i rub torte. Tortu držite najmanje 2 sata u hladnjaku.
Fondant deku na radnoj površini koju ste posuli šećerom u prahu izvaljajte u obliku kruga promjera cca 30 cm i položite na sredinu torte. Najprije gornju stranu lagano utisnite. Potom pokrov lagano pritisnite uz rub te eventualni višak fondanta odrežite.
Za „jelku", od oko 3/4 zelenog fondanta oblikujte čunj, postavite ga i škarama urežite „grančice" (sl. 2). Od ostatka fondanta, za „poklončiće" izrežite male kocke ili komadiće. Za „ukrasne mašne" izvaljajte fondant u razrezanoj vrećici za zamrzavanje, narežite na tanke trakice i od njih napravite „mašnice". Neposredno prije posluživanja ukrasite pokrov od fondanta „jelkom" i „poklončićima".
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači