Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem.
Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi.
Šećer i maslac istopite u tavi (npr. teflon) uz stalno miješanje dok ne postane svijetlo smeđe boje. Dodajte mlijeko (oprez, može zakipjeti) i kuhajte nekoliko minuta dok ne nastane gusta smjesa. Maknite s vatre, umiješajte kikiriki i ostavite da se ohladi.
Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela. Jedan biskvit premjestite na pladanj i postavite obruč. Nadjev ravnomjerno premažite po biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i ostavite najmanje 60 minuta, najbolje preko noći, u frižideru.
Uklonite obruč. Čokoladu narežite na veće komade i istopite skupa s desertnim umakom i mlijekom u vodenoj kupelji. Dobro izmiješajte i prelijte preko kolača. Kikiriki narežite na komadiće i po želji ukrasite kolač.
Povezani recepti
Kolači
Kolači