Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Gustin i brašno prosijte na bijeli list papira. U tavi zakuhajte vodu, maslac i sol. Maknite tavu sa štednjaka i dodajte brašno s gustinom. Miješajte tako dugo dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Zagrijavajte stalno miješajući sve dok se na dnu tave ne stvori bijeli sloj. Vruću kuglu tijesta odmah izvadite iz tave i stavite u zdjelu kako bi se brže ohladila. Dodajte pojedinačno jaja i mikserom (lopaticama) umijesite u tijesto. Razmutite posljednje jaje i dodajte u tijesto samo onu količinu koja je potrebna da tijesto poprimi jaki sjaj i da se u dugim nitima lijepi za žlicu. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo. Tijestom punite vrećicu za ukrašavanje s velikim otvorom u obliku zvijezde (Ø 15 mm) i na pripremljeni lim istisnite 12 prutića približne dužine oko 8 cm.
Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Odmah nakon pečenja, svakom ekleru odrežite poklopac i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.
Za nadjev istucite slatko vrhnje s Kremfixom u čvrsti šlag i oprezno, žličicu po žličicu, umiješajte Nutellu®. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde i nadjenite eklere. Stavite poklopac.
Za pripremu premaza od marelice, marmeladu protisnite kroz fino sito, miješajući zagrijte pa potom premažite poklopac eklera u tankom sloju.
Eklere pospite krokantom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači