Dno kalupa za pečenje promjera Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rub premažite uljem.
Maslac i šećer mikserom kremasto izmiješajte. Istucite jaja, dodajte u smjesu i dobro promiješajte. Dodajte brašno i rukom umijesite tijesto. Omotajte tijesto u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostavite ga da odstoji oko 1 sat na hladnom mjestu.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo brašna, na debljinu od približno 5 mm. Tijestom obložite dno i rub kalupa. Višak tijesta odrežite i stavite na hladno.
Jabuke ogulite i narežite na kockice (oko 5 mm x 5 mm). Zakuhajte vodu, sok od limuna i šećer. Kockice dodajte u toplu tekućinu i pirjajte sve dok nisu al dente. Potom prekrijte prozirnom folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte maslac, šećer, puding od vanilije u prahu, gustin, sok od limuna i koricu limuna te potom izmiješajte mikserom u mekanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja i nastavite miješati. Potom dodajte posni sir.
Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Kockice jabuke procijedite kroz sito i potom raspodijelite kockice po dnu slatkog tijesta. Po tome raspodijelite smjesu od sira. Pecite kolač 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni ostatak slatkog tijesta naribajte po kolaču i pecite još jednom oko 30 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ostavite kolač da se ohladi pa ga nakon toga izvadite iz kalupa. Kolač ostavite da se hladi najmanje 3-4 sata.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači