Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Prekriveno držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka te dodajte brašno i gustin. Ponovno vratite na štednjak i kuhačom miješajte (pecite) sve dok se tijesto ne počne odvajati od ruba posude i ne počne stvarati bijeli talog. Vruće kuhano tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se kratko ohladi. Mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte jaja; nakon svakog jaja tijesto mijesite tako dugo dok ne postane glatko.
Dizano tijesto izlupajte na radnoj površini lagano posutoj brašnom (spljoštite tijesto pa ga preklopite slijeva i zdesna) i razvaljajte u pravokutnik (30 x 60 cm). Preko tijesta premažite kuhano tijesto i po tome ravnomjerno raspodijelite kockice jabuke. Namotajte sve skupa s duže strane i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Ploške tijesta ostavite prekrivene oko 15 minuta da se dižu.
Krafne pržite s obje strane u otopljenom maslu sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.
Još tople krafne uvaljajte u cimet šećer i ostavite da se osuše na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti