Zakuhajte vodu s maslacem. Pomiješajte brašno s gustinom, umiješajte u smjesu i tako dugo kuhačom miješajući pecite sve dok se ne stvori bijeli sloj i tijesto se ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi. Jaja mikserom (metlicama) dodajte pojedinačno i izmiješajte nakon svakog jaja u glatku smjesu. Posljednje jaje posebno pjenasto izmiješajte i dodajte samo onu količinu koja je potrebna da tijesto postane jako sjajno i da u dugim vrhovima ostaje visjeti na metlicama. Tijesto mora biti tako čvrsto da se njegove konture ne razlijevaju. Premekano tijesto raspast će se tijekom pečenja. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo.
Posudu napunite kokosovom masnoćom i maslom i postupno zagrijavajte na 175 stupnjeva. Tijesto odvajajte s dvije žličice za kavu i pecite - neka tijesto pliva u masnoći dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Krafne od kuhanog tijesta ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru i pustite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite s likerom od jaja, Kremfixom i vanilin šećerom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manjeg kruga. Uštrcajte nadjev u loptice.
Poprskajte loptice desertnim preljevom i pospite šećernim ukrasima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači