Kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s gustinom i praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) kratko miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 14 Minute
Uklonite obruč kalupa, tijesto istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte očistite i namastite dno kalupa.
Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama za gnječenje) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite u tijesto. Polovicu tijesta posložite na dno kalupa za torte i stavite obruč. Preostalo tijesto oblikujte u valjak od kojeg ćete izraditi rub visine oko 4 cm. Podlogu premažite pireom od šljiva i na to stavite pečeno tijesto.
Otopite maslac u loncu. Dodajte šećer i miješajte tako dugo dok se šećer ne otopi. Umiješajte bademe i ostavite da se smjesa malo ohladi. Potom umiješajte jaje.
Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i postavite po dnu tijesta tako da stoje okomito na tijestu. Pjenasto istucite jaja sa šećerom. Umiješajte puding u prahu, cimet i posni sir. Smjesu od sira raspodijelite po šljivama i malo stresite kalup tako da se smjesa raspodijeli između šljiva. Po tome raspodijelite nadjev. Kalup stavite na rešetku u pećnicu. Napomena: Rešetku obložite papirom za pečenje, budući da može iscuriti malo masnoće.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Isključite pećnicu i ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u pećnici. Potom ga stavite na kuhinjsku rešetku, pustite da se ohladi i nakon toga izvadite iz kalupa.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači