Namastite lim za kolače i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Vodu, sol, papar i maslac ili margarin zakuhajte u loncu. Maknite lonac s vatre. Pomiješajte Gustin s brašnom i odmah dodajte u vruću tekućinu. Miješajte dok ne dobijete kuglu od tijesta. Vratite lonac na vatru i neprestanim miješanjem zagrijte tijseto još 1 minutu. Zatim ga premjestite u zdjelu za miješanje. Dodajte 3 jaja, jedno za drugim električnim mikserom (lopaticama) najvećom brzinom. Zadnje jaje razmutite u kajganu kako bi samo dio mogli dodati u tijesto. Dodajte samo toliko dok tijesto ne dobije sjaj i bude dovoljno čvrsto da visi sa žlice. Backin umiješajte tek u ohlađeno tijesto pa na kraju dodajte kockice pršuta. Uz pomoć dvije žličice, oblikujte otprilike 45 loptica na limu obloženom papirom i stavite peći u zagrijanu pećnicu. Tijekom prvih 15 minuta nikako nemojte otvarati pećnicu kako se tijesto ne bi spustilo.
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Loptice od tijesta zajedno s papirom za pečenje izvadite na rešetku i ostavite da se ohlade.
Operite vlasac, osušite pomoću papirnatog ubrusa i nasjeckajte na sitne kolutiće. Dobro pomiješajte vrhnje i sir. Posolite i začinite paprom. Dodajte kolutiće vlasca. Loptice od tijesta napunite nadjevom uz pomoć slastičarskog tuljca (vrh ø 6 mm).
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje