Želatinu omekšajte prema uputama. Operite borovnice.
Posni sir, šećer i vanilin šećer pomiješajte u posudi. Zagrijte rakiju od višanja. Želatinu otopite prema uputama na omotu u vrućoj rakiji od višanja. Najprije 4 žlice kreme pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, potom pomiješajte s preostalom smjesom. Zatim 15 minuta stavite u hladnjak, pritom povremeno promiješajte. Prvo istucite čvrsto tučeno vrhnje, potom jako čvrsto istucite bjelanjke. Umiješajte tučeno vrhnje i snijeg. Mousse raspodijelite po čašama i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 1 sat.
Zakuhajte sok od bazge, sok od limuna, šećer, vanilin šećer i štapić cimeta. Gustin pomiješajte s vodom, umiješajte u voćnu smjesu i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte borovnice i rakiju od višanja. Izvadite štapić cimeta. Ostavite preljev da se ohladi. Prije posluživanja stavite preljev na mousse od svježeg sira.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti