Dno kalupa za torte (ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a obruč kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Šećer i omekšani maslac mikserom (metlicama) dobro pomiješajte. Tijekom miješanja dodajte jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prospite u smjesu. Dodajte bourbon vaniliju i umiješajte tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po pripremljenom kalupu.
Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U zasebnoj posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte ostale sastojke za kremu. Dodajte otopljenu čokoladu u kremu pa potom sve raspodijelite po pripremljenoj podlozi.
Pecite tortu 50 minuta na temperaturi od približno 180 stupnjeva.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Potom oprezno skinite kalup.
Tortu od sira po želji ukrasite Dr. Oetker Toffee desertnim preljevom od karamele i bobičastim voćem.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači