Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u okruglom obliku (Ø otprilike 32 cm), položite u kalup i vilicom više puta ubodite. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Kalup nakon pečenja stavite na rešetku za kolače.
Pjenjačom pomiješajte Gustin s 200 ml vode. Preostalu vodu zakuhajte zajedno s limunovim sokom, šećerom i Finesse aromom, skinite s vatre i pjenjačom umiješajte zamiješani Gustin. Puding, uz neprestano miješanje, kuhajte otprilike 1 min. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice mase pudinga u žumanjke. Onda masu sa žumanjcima umiješajte u puding. Puding napunite u kalup za pitu i stavite oko 1 sat na hladno.
Pećnicu ponovno zagrijte. Istucite bjelanjke u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini. Pri tome postupno dodavajte šećer i istucite jako čvrsti snijeg od bjelanjaka. Razmažite masu po pudingu. Kalup ponovno na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Neka se pita ohladi u kalupu na rešetki za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači