Roladu prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i koricom naranče mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Bjelanjke čvrsto istucite sa šećerom i umiješajte kuhačom. Škrob pomiješajte s brašnom, prosijte preko smjese i umiješajte.
Smjesu namažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje (30 x 35 cm).
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 7 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Ostavite biskvit da se kratko ohladi na limu, istresite ga na lagano pobrašnjeni papir za pečenje i povucite papir za pečenje. Ohlađeni biskvit zarežite po dužini 1 cm od ruba kako biste olakšali namotavanje.
Istucite tučeno vrhnje sa šećerom i kremfixom. Tučeno vrhnje namažite na biskvit tako da na prvoj trećini rolade nastane lagano povišenje. Po tome raspodijelite jagode. Na početku i na kraju ostavite slobodan rub od približno 5 cm. Namotajte biskvit u roladu i zategnite ga kako ne bi bilo šupljih prostora. Roladu oko 30 min. stavite na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači