Dno kalupa za torte (promjera 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini oko 1 minutu u posudi, dok ne postignete pjenastu smjesu. Miješajući tijekom 1 minute dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom i soli. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.
Pomiješajte kakao u prahu i šećer i stalno miješajući zakuhajte s mlijekom. Dodajte espresso kavu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na pladanj za torte i poprskajte polovicom tekućine.
Pomiješajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatko vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsto tučeno vrhnje i dodajte u smjesu. Polovicom kreme premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tekućinom koristeći kist. Premažite piškote ostatkom kreme. Tortu do konzumacije stavite u hladnjak.
Neposredno prije posluživanja pospite kakaom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači