Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.
Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.
Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.
Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači