Za smjesu za biskvit mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Pomiješajte brašno i gustin, pospite po smjesi i umiješajte kuhačom.
Smjesu stavite u kalup za torte (26 cm Ø) obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ostavite tortu da se ohladi. Od hladne torte odrežite gornji dio biskvita debljine oko 1 cm. Dno torte obložite rubom kalupa za torte.
Za izradu smjese od sira pripremite želatinu prema uputama na omotu. Pjenjačom u vrućoj vodenoj kupelji pjenasto istucite žumanjak sa šećerom, soli, naribanom koricom limuna i sokom od limuna. Pripremljenu želatinu umiješajte u toplu smjesu sa žumanjcima. Umiješajte svježi sir i mlijeko. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.
Raspodijelite smjesu od sira po podlozi torte i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji oko sat vremena na hladnom.
Odvojite rub kalupa od torte i polovicom tučenog vrhnja premažite površinu torte. Poklopite gornjim dijelom biskvita i lagano pritisnite.
Rub torte oprezno premažite preostalim tučenim vrhnjem.
Donju trećinu torte pospite (ukrasite) listićima badema i stavite na hladno.
Tortu prije posluživanja pospite šećerom u prahu koristeći šablonu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači