Rastopite maslac. Kekse Amarettini stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite te potom usitnite valjkom za tijesto. Kekse Amarettini i bademe umiješajte u maslac. Smjesu žlicom ravnomjerno raspodijelite po kalupu za torte i lagano pritisnite tako da dobijete ravno dno. Do nastavka pripreme stavite na hladno. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Kremasti sir u posudi mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Postupno dodajte najprije šećer i vanilin šećer, a potom postepeno gustin i jaja. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.
2/3 smjese stavite na podlogu u kalupu za torte. Po tome oprezno raspodijelite voćni namaz, ostavljajući slobodan rub od 4 cm. Preko toga stavite preostalu smjesu. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Oprezno izvadite tortu iz pećnice, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se hladi 20 minuta. Pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer te raspodijelite po površini torte. Zatim nastavite peći tortu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 5 Minute
Kalup s tortom ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Izvadite tortu iz kalupa. Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači