Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, Gustinom i kakaom. Dodajte ostale sastojke i od svega u 2 min. mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto razmažite u kalupu za torte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Kolač istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Odvojite polovicu višanja i stavite na stranu. Od preostalih višanja napravite pire i izmiješajte sa šećerom, Finesse aromom, višnjevačom i vanilin šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Pire od višanja stavite u hladnjak na oko 30 min., dok se krema ne počne stvrdnjavati. Istucite čvrsti šlag.
Odvojite papir za pečenje s pečene podloge. Podlogu položite na pladanj za torte i postavite obruč oko nje. Kad se pire od višanja stisnuo, najprije dodajte šlag, a onda višnje i ribanu čokoladu. Nadjev razmažite po podlozi i stavite . u hladnjak na najmanje 30 min. da se stvrdne.
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci. Želatinu namočite prema uputi na omotu. Od višanja napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Želatinu rastopite prema uputi na omotu. Dodajte otprilike 4 žlice pirea od višanja u otopljenu želatinu te sve ponovno umiješajte u pire od višanja. Razmažite nadjev po kremi i stavite na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.
Odvojite i skinite obruč za torte. Tortu ukrasite ribanom čokoladom i listićima matičnjaka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači