Otopite komade lisnatog tijesta prema uputama na omotu. Namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 250 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 230 °C
Postupno pomiješajte gustin s 5 žlica mlijeka. Štapić vanilije razrežite po dužini i ostružite unutrašnjost štapića. Gustin, preostalo mlijeko, šećer, jezgru štapića i žumanjak metlicom za snijeg pomiješajte u loncu i stalno miješajući zakuhajte. Nakon što kratko provrije, ostavite da se ohladi, povremeno miješajući.
Lisnato tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u pravokutnik (oko 30 x 20 cm). Lisnato tijesto s kratke strane usko namotajte. Narežite rolu na 12 jednakih ploški. Ploške tijesta razvaljajte jednu za drugom na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u krugove (promjera 10 cm) i obložite kalup za muffine lisnatim tijestom. Kremu ravnomjerno raspodijelite po udubljenjima za muffine. Stavite kalup u rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 13 Minute
Tortice od vanilije zvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti