Namastite kalup za muffine i pobrašnite ga. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Borovnice operite i ostavite na cjediljci da se dobro ocijede. Izmiješajte krem sir sa šećerom i Gustinom. Umiješajte borovnice.
Stavite ulje, mlaćenicu, jaje, šećer i vanilin šećer u posudu i izmiješajte pjenjačom. Pomiješajte brašno, puding prah, Backin prašak za pecivo i sodu bikarbonu uspite u tekućinu i sve kratko dobro izmiješajte. Pomoću 2 žlice gotovo 1 žlicu tijesta rasporedite po udubinama za muffine. Stavite 1 dobru žličicu nadjeva na tijesto, pa po tome rasporedite preostalo tijesto. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite muffine da odstoje još 10 min. u kalupu, potom ih istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom istucite čvrsti snijeg. Umiješajte krem sir. Kremu napunite u vrećicu za štrcanje s velikim rupičastim nastavkom i dekorativno naštrcajte na tortice.
Borovnice operite i ostavite da se dobro ocijede. Tortice prije posluživanja ukrasite borovnicama i pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači