Otkriće vanilije promijenilo je pekarstvo. Kao kraljica začina, danas se koristi u brojnim jelima kako bi svojom suptilnom aromom poboljšala njihov okus. Osim vrhunskih mahuna vanilije, sada su dostupni i drugi proizvodi od vanilije. Dr. Oetkerov asortiman obuhvaća sve od paste od vanilije do tekućeg zaslađenog ekstrakta burbon vanilije, i od vanilin šećera do vanilije u prahu*.
Čitave mahune vanilije sadrže glatku, tamnu pulpu vanilije. Ovo je vanilija za koju se odlučuju pobornici prirodnoga.
Želite saznati više o mahunama vanilije? Reći ćemo vam sve što trebate znati o mahunama vanilije i pokazati vam lagan način uklanjanja pulpe (sjemenki).
Pasta od vanilije receptima daje intenzivan okus vanilije. Glatki gel lako je uklopiti u slatkiše, deserte i kreme.
U našoj informativnoj rubrici o pasti od vanilije pokazat ćemo vam kako sami možete jednostavno napraviti pastu od vanilije.
Intenzivna aroma ekstrakta vanilije čini ga jednim od najpopularnijih kulinarskih proizvoda od vanilije. Razni proizvođači nude ekstrakte vanilije sa ili bez alkohola. Dr. Oetker tekući zaslađeni ekstrakt burbon vanilije** bez mrvica savršen je za lagane deserte i kuglofe.
Ako sofisticiranu aromu vanilije spojite s bijelim šećerom dobit ćete klasični vanilin šećer. Zahvaljujući rastresitosti prikladan je i za suha i za tekuća jela. Upravo vanilin šećer tučenom vrhnju daje njegovu klasičnu slatku aromu vanilije. Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer** popularan je kako među onima koji se samo povremeno upuštaju u pečenje, tako i među ovisnicima o pečenju.
Bourbon vanilin šećer razlikuje se od običnog vanilin šećera. Objašnjavamo razlike između ovih proizvoda.
Sjajna vanilija u prahu sve se češće koristi u receptima. Male količine osušenih i samljevenih mahuna vanilije koriste se za obogaćivanje deserata.